Skip to content

Första inlägget av många – en summering av första året

Vi har nu varit i gång i ett år och många pusselbitar börjar falla på plats!

Föreningsfrämjandet bildades sommaren 2022 och många idéer som vi hade då har nu blivit verklighet.

Under första året har vi valt att lägga fokus på att:

  • Ta fram profil på vilka vi är och vad vi står för. Vi är motsatsen till alla företag som skor sig på föreningslivet, där föreningarna ska sälja varor till dubbla priset som en snabb google sökning på produkten visar, och bara en bråkdel av förtjänsten går till föreningen. Ingen uppoffring för köparen, och inget onödigt avtryck på miljön - endast köpa varor som det finns behov av.
  • Ta fram modell för merchandise och konfektion som är attraktiv för föreningen och där föreningen och Föreningsfrämjandet delar på ansvaret för produkterna. Säljer inte varorna de kvantiteter som vi tillsammans kommit fram till så delar vi på det ekonomiska ansvaret.
  • Säkra samarbeten med duktiga grafiker, som kan omvandla föreningens känsla och idéer till verkliga produkter som fans/kunderna vill ha.
  • Ta fram en hemsida som förmedlar vilka vi är och vad vi vill. Vi har i ärlighetens namn en bit kvar tills vi är helt nöjda, men andemeningen tycker vi når fram.
  • Utveckla vår egna webapp. Vi har utvecklat en egen ”försäljningsportal” som möjliggör för skolklasser, lag och föreningar att sälja produkter från "sin egen webshop”, med unika länkar för varje säljare och endast med de produkter som valts för kampanjen.
  • Säkra hållbara och bra fabriker/leverantörer som kan leverera merchandise/konfektion med kvalitet och passform (vilket har inneburit att beställa väldigt många samples på kepsar, halsdukar och kläder).
  • Säkerställa samarbeten med företag med sunda värderingar för skol- lag- och föreningsförsäljningar. Vi har nu samarbeten med 4 företag som likt oss brinner för föreningslivet. Vi kan nu erbjuda deras storsäljande produkter till samma pris som i butik och online, men där en förtjänst för produkten utgår till säljande lag/skolklass/förening. I dagsläget har vi 4 leverantörer som vi värdesätter enormt. Dessa är leverantörer är Carlsviks kafferosteri, Skosh, Gör det med RW samt Tingstad.

Vi kommer presentera alla företagen närmare i kommande bloggposter här på hemsidan, så ni får lära känna dom lite mer och varför ni kan känna er trygga med att sälja deras produkter.

Vi kommer veckovis att dela med oss av nyheter och tips till föreningar. Hoppas ni finner det intressant, och att vi får äran att hjälpa er nå era mål.

Leave a Comment